Jurnaliștii Pro Tv ni se alătură, nouă, celor care am înțeles că la Peștera se întâmplă ceva remarcabil

L-am cunoscut pe primarul comunei Peștera într-un moment în care reușise una dintre multele sale performanțe unice, aducând în fața Consiliului Județean Constanța peste 2000 de oameni, într-un protest organizat împotriva modului defectuos în care administra județul Nicușor Constantinescu. Valentin Vrabie mi-a spus, atunci, în mijlocul oamenilor, că-l invită pe Radu Mazăre să vină în vizită în Peștera pentru a primi o lecție de administrație. Mi s-a părut, recunosc, puțin lăudăros, lucru des întâlnit între edilii dobrogeni.

Nu știam foarte multe despre ceea ce se întâmplă în comună, în acel moment.Articolele pe care le citisem erau toate elogioase și descriau o administrație perfectă într-o situație financiară catastrofală.

Și dacă Radu Mazăre n-a acceptat invitația, eu unul chiar am fost curios să văd, cu ochii mei, cum arată modelul pe care-l lăuda nu doar primarul ci și o mare parte a colegilor mei de presă. Îmi place postura de Gică Contra, așa că mi-am dorit să răstorn mitul Peștera, cu argumente culese chiar din comună.

Așa că mi-am pus echipamentul în rucsac și am plecat la pas prin comună. Știam satul Peștera, așa cum arăta el în 2004. Rău, trist, tipic satului dobrogean prăfuit, părăsit și dărăpănat.

Dar nu, în 2012, plimbându-mă, am văzut cu ochii mei felul în care s-a schimbat comuna Peștera. Am văzut un parc superb, o școală demnă de marile orașe și mai presus de toate am văzut oameni liniștiți. Am și acum filmările cu oamenii, făcute în ziua respectivă. I-am luat la rând, pe stradă, dar n-am găsit niciunul să-mi vorbească de rău primarul, lucru care mă încurca teribil. Nu m-ar fi crezut nimeni, fapt pentru care nici nu le-am publicat.

Am stat apoi de vorba, mai bine de trei ore, chiar cu primarul. Mi-a explicat pas cu pas, cum a preluat comuna, cum a investit în educație mare parte din banii oamenilor, cum a construit un sistem de administrație eficient cu bani puțini.

A fost ziua în care am decis să susțin, necondiționat, modelul de administrație pe care Valentin Vrabie îl propune. Din două considerente. Primul e că tot sistemul administrativ din Peștera e construit pe principiul ”dacă nu furi, se poate” iar al doilea considerent e că principalele investiții se fac în educație și sănătate.

Există puțini jurnaliști care-l critică pe Valentin Vrabie. Lucrul ăsta se întâmplă din partea unor oameni care se ascund sub pseudonime, sub postări false sau din partea unor oameni care n-au fost niciodată în comuna Peștera, oameni care atacă pur și simplu din răutate, fără argumente.

Am plătit, pentru faptul că promovez comuna Peștera și tot ceea ce se întâmplă acolo. Am fost înjurat, amenințat și tracasat în repetate rânduri. Valentin Vrabie a avut și el de suferit, fiind acuzat pentru fiecare anchetă pe care am scris-o, pentru fiecare postare banală de pe Facebook. Eu nu regret nimic, pentru că repet, ceea ce se întâmplă în comuna Peștera e la vedere, poate fi discutat cu argumente.

Așa că, astăzi, în ciuda acelor oameni mici, ascunși în spatele unui pseudonim, sărbătoresc intrarea jurnaliștilor din trustul Pro, în rândul celor care au înțeles că la Peștera se întâmplă lucruri remarcabile. Pentru că nu-i așa, dacă pe Hapurnea îl poți acuza de toate grozăviile pământului, profesionalismul echipei Pro Tv și al echipei România Te iubesc, este INCONTESTABIL.

Așa că, vă invit, începând cu orele 18, să urmăriți, la Pro Tv, în cadrul emisiunii despre care menționam, un reportaj despre Valentin Vrabie și comuna Peștera. ”Duminica aceasta, România, te iubesc! a pregătit o serie de reportaje care pun în lumină ce înseamnă cu adevarat să Fii TU România și cum au înțeles câțiva români extraordinari că schimbarea începe cu ei”, spune site-ul Pro Tv.  Urmăriți emisiunea și veți înțelege.

Comentarii

comentarii

One Response to “Jurnaliștii Pro Tv ni se alătură, nouă, celor care am înțeles că la Peștera se întâmplă ceva remarcabil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.